lauantai 2. marraskuuta 2013

Raskas treeni ja MS

Tuli vastaan tällainen juttu, jossa kerrotaan punttitreenin vaikutuksista ms-tautiin. Kuuden kuukauden harjoittelun jälkeen parannuksia huomattiin kävelyn lisäksi muistissa ja fatiikkioireissa.

Itse voin allekirjoittaa tuon fatiikin vähentymisen raskaan treenin myötä. Copaxonen aloittamisen jälkeen fatiikki oli muutenkin vähäisempää ja jos rehellisiä ollaan, niin minun fatiikkini ei ole koskaan ollut pahinta sorttia.

Siitä huolimatta huomaan piristyneeni huomattavasti säännöllisen punttitreenin myötä. Piristystä alkoi ilmetä jos kerran viikossa tehtyjen spinningharjoitusten jälkeen.

Eli rohkeasti vaan harjoittelemaan omien edellytysten mukaisesti.



Yksi uusi juttu elämässäni on ruokavalion täysi muutos, jossa salin ohjaaja minua auttoi. Nykyään syön puhtaammin ja riittävästi hiilihydraatteja ja myös tämä on vaikuttanut jaksamiseen.

Syön niin sanotun hiilihydraattikäyrän mukaan eli lasken niiden määrää illalla, jonka tarkoituksena on muun muassa parantaa unen laatua.

Toinen vaikutus, piristymisen lisäksi, on litteämpi vatsa. En ole laihtunut, mutta aiempi pömppömaha on kadonnut sillä se olikin vain turvotusta eikä vatsan alueelle kerääntynyttä rasvaa.

Eilen vietin perjantai-iltaa salilla olkapäitä, hauiksia ja ojentajia treenatessa, ja voin todeta sen toimivan myös terapiana. Ainakin lievemmissä tapauksissa, kuten v*tutuksessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti