lauantai 10. maaliskuuta 2012

Kevättä rinnassa

Synkän talven jälkeen valo valtaa jälleen mielemme. Kevätaurinko on alkanut lämmittää ja valoisuus piristää kummasti. Keväässä on myös huonot puolensa – kevätsiivous. Siivoaminen ei ole mielipuuhaani, mutta pikku pakkohan se on kun tuo kirkas pallo taivaalla saa kaiken pölyn ja muun näkymään. Onks pakko jos ei haluu tai jaksa?

Tyydyn tavalliseen viikkosiivoukseen mieheni avustuksella. Kevätsiivouksen teen pikkuhiljaa, aina kun energiaa riittää.

Välillä sitä energiaa on enemmän ja välillä vähemmän. Juuri äsken laitoin tiskiä koneeseen, lehtiä paperinkeräykseen ja noukin vaatteita lattialta, nyt onkin sitten tauon paikka. Joskus tuntuu turhauttavalta, etten jaksa aivan yhtä paljon kuin ennen. “Muutkin jaksavat, olen vielä niin nuorikin. Onkohan tämä vain laiskuutta”.

Fatiikkioireeni on (kuten moni muu oireeni) lievempi kuin monella muulla, siksi tuntuu väärältä turhautua siihen. “Jaksanhan paljon enemmän kuin heikommassa kunnossa olevat”.

Mutta kuten kuvailussani kerroin, kirjoitan omista kokemuksistani ja miltä itsestäni tuntuu. Minun täytyy muistaa priorisoida kuinka paljon ja mihin energiaani käytä. Kerran kortisoonikuurin jälkeisen virtapiikin seurauksena siivosin komeron (paaaaaljon tavaraa). Seuraavana päivänä olo oli mitä mahtavin (tai sitten ei): jalat väsyneet kaiken sen kyykistelyn jälkeen.

Nyt on tauko pidetty ja mielenkiintoisesta siivouspäivästäni kerrottu :D Takaisin hommiin, mars!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti