lauantai 21. huhtikuuta 2012

Ruista ranteeseen

Liikunta ei yksinään riitä. On myös syötävä oikein. Tämän hetkinen ruokavalioni sisältää kotiruokaa, eli enimäkseen lihaa, perunaa ja riisiä. Tykkään kokkailla pihvejä kermaisilla kastikkeilla, myös kana kuuluu lemppareihin.

Sitä ajattelee syövänsä jokseenkin monipuolisesti, mutta kun sitä alkaa kunnolla tarkkailemaan, huomaa että eipä se niin olekaan. Ruokavaliosta puuttuu vihannekset melkein kokonaan. Kalaa rakastan, mutta en syö sitä niin useasti kuin pitäisi (voi osittain johtua siitä että mieheni ei pidä kalasta:)).

Miksi se salaattii puuttuu lähes joka aterialta? Laiskuuden takiako? Ruoanlaitto vaatii oman energiansa ja on ilmeisesti liian raskasta pilkkoa muutama vihannespala sekaan. Sitä siis lisää... ja kalaa.

P*askapuhetta


Vatsa on jonkun aikaa oikutellut, varsinkin silloin kun syön itseni ähkyyn. Se on suoraa tietä vessaan istumaan. Olen siis alkanut syömään pienempiä annoksia, eli että jää sellainen tunne että olisi voinut syödä vähän lisää. Tässä pitää olla tarkkana (kuin porkkana, ehee) sillä saatan laihtua, eikä se minun kokoiselle ihmiselle mikään hyvä juttu ole. 50+ kilosta kun ottaa pois muutaman kilon, niin housut tippuu jalasta.

Lisäksi jotkut taitavat kuvitella minun olevan syömishäiriöinen, vaikka rakastan ruokaa! Nämä henkilöt kylläkin itse valittavat, että "kun pitäisi lopettaa herkuttelu ja laihduttaa". Tämän takia aloin syömään enemmän kerralla, ettei tule kommentteja siitä kun en syö koko ruokavuorta lautaseltani. Nyt se ei vaan onnistu, kun menee ihan plörinäksi... Mutta siinäpä luulkoon mitä haluavat, itsepähän tiedän asian laidan.

Mikä muuten antaa oikeuden kommentoida toisen vartaloa tai syömisiä? Ymmärtäisin jos olisin luuviulu, mutta kun tuota pituuttakaan ei ole kovin paljon. Eikö ajatella, että myös kommentit laihuudesta voivat satuttaa?

Naisen vartalo tuntuu olevan jatkuvan arvostelun kohde. Milloin on lihava, milloin liian laiha. Nyt jumalauta! Jos itse pitää vartalostaan niin eikö se riitä? Ymmärrettävää jos ihmiset huolestuvat kun kyse on vajaat 40 kiloa tai yli 200 kiloa painavista ihmisistä. Se ei ole terveydelle hyväksi. Mutta esimerkiksi hitusen pömpöttävä maha... ette uskokaan kuinka monta kertaa itse olen saanut kuulla "humoristisia" kommentteja kun maha pömpöttää. Enkä todellakaan ole lihava, kuten jo aiemmin kävi ilmi. Se on vissiin ok, jos ei ole täydellinen photoshopilla muokattu mallin vartalo...

Takaisin siihen ruokaan:)

Plörinän lisäksi myös ummetus vaivaa silloin tällöin. Se kieltämättä on aika kamala tunne kun ei muutamaan päivään mitään tule ulos.

Mitä näille ongelmille tekee, muuta kuin pienentää annoksia? Jogurttia ja kukkakaalta poskeen, luki jossain. Toisessa paikassa neuvottiin jättämään viljatuotteet. Luumuja, banaania? Ja minkälainen ruokavalio sopii ihmiselle, jolla on ms-tauti? Netin ihmeellinen maailma on ohjeita ja neuvoja täynnä, mutta mitä niistä tulisi kuunnella. Apuva!

Tämän viikon liikkuminen: Alkuviikosta stepperillä noin vartti. Sunnuntaina lisää: tavoitteena puoli tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti