sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

MS-potilas rantakuntoon!

Siinä se loma meni, ei ihan niin rauhallisissa merkeissä kuin olin ajatellut. Aikamoista actionia ja vaeltamista. Laivalla ei paljon biletyttänyt kun makasin sängyn pohjalla "hitusen" rasittuneena päivän kestäneen kävelylenkin jälkeen.


Rajoja etsimässä


Niin se vain on, että aivan yhtä paljon ei liikkua jaksa kuin ennen. Tokihan tässä on pitkä tauko ollut, kun en väsymyksestä johtuen ole jaksanut käydä salilla tai juoksulenkeillä.

Tarkoituksena on kuitenkin aloittaa jälleen liikuntaharrastus. Betaferonista Copaxoneen vaihtamisen jälkeen tunnen olevani pirteämpi. Piristyslääkkeitäkään en käytä yhtä useasti kuin Betaa pistäessäni.

Syksyllä 2009 jaksoin vielä normaalisti liikkua. Kuvioissa oli muun muassa spinning- ja bodypump-tunteja. Nyt pelottaa, että jaksanko enää. Todennäköisesti en, koska en ole liikkunut pitkään aikaan, mutta se ei olekaan se suurin pelko, vaan miten voin liikkumisen jälkeen. Kuten ensimmäisessä julkaisussani kerroin, jalat menivät pariksi päiväksi voimattomiksi kun siivosin komeron (joka edellytti kyykkimistä ja nostelua).

Tämän selvittääkseni minun tulee etsiä niitä omia rajojani. Aloittamalla pienestä määrästä ja kokeilemalla eri lajeja. Jumppatunneille en mene vahingossakaan ennen kuin aerobinen kuntoni kohenee, se kun luonnostaan heikkenee sohvaperunoilla, eikä vain sairauden takia:)

Seuraavat lajit löytyvät kokeilulistaltani:
Lenkkeily (kävelyä ja ehkä hieman juoksuakin, jos jaksaa)
Uinti (heti kun ostan uimapuvun)
Kuntosali

Kirjaan tänne viikottain kehittymistäni ja tuntemuksia lyhyellä ja pitkällä jaksolla. Kuka tietää, vaikka pääsisin upeaan bikinikuntoon kesäksi;) Ehkä blogiin päivittäminen motivoi liikkumisessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti